Sadevesikaivon tyhjennys: keväällä vai syksyllä ja kuinka usein?

kesäkuuta 18, 2018

Sadevesikaivo tulisi tyhjentää keväällä tai kesällä, katujen lakaisemisen jälkeen – ennen syksyn kovimpia sateita.

Talven jäljiltä maahan jää joka vuosi paljon hiekoitushiekkaa ja sepeliä, joista suuri osa kulkeutuu myös tukkimaan ja täyttämään sadevesikaivoja. 


Jotta saman vuoden hiekka ei jäisi kaivoihin pyörimään ja aiheuttamaan harmia, kannattaa sadevesikaivot pyrkiä tyhjentämään vasta katujen lakaisemisen jälkeen, mutta kuitenkin ennen syyskauden kovimpia sateita. 

Kuinka usein sadevesikaivo tulisi tyhjentää?

Sadevesikaivo tulisi normaalioloissa tyhjentää kerran vuodessa. Joskus törmätään tapauksiin, joissa sadevesikaivon tyhjennystä on lykätty jopa useita vuosia, mutta tämä ei ole taloudellisesti järkevää. 

Säännöllinen tyhjennys pitää kaivon puhtaana, työ käy rivakasti ja jätteen määrä pysyy pienenä. Sen sijaan pitkiä aikoja tyhjentämättä olleen kaivon tyhjentämiseen kuluu huomattavasti normaalia enemmän aikaa ja jätettä tulee runsaasti. 

Hetkellinen säästö tulee siis kalliimmaksi lompakolle kuin säännöllinen puhdistus vuosittain. 

Samalla sadevesilinjojen puhdistus?

Sadevesikaivon tyhjennyksen yhteydessä puhdistetaan/huuhdellaan usein myös purkulinja, joka vie veden kaivosta eteenpäin. Varsinkin jos puhdistusväli on ollut liian pitkä, saattaa purkulinjassa olla paljonkin hiekkaa ja muuta likaa. 

Myös maanrakennustöiden ja remonttien yhteydessä saattaa sadevesikaivoon kertyä likaa, pölyä ja rakennusjätettä, joka ei sinne kuulu. 

Lisätietoa

Sadevesikaivojen tyhjennyksestä löydät lisätietoa täältä: Suomen Paineautot Oy »

0 kommenttia

Tilaa artikkelit sähköpostiin

* indicates required