Putkifirma vai painehuuhtelufirma?

marraskuuta 16, 2018

Putkimieskin availee viemäreitä, mutta kun tukos on oikein tiukassa, soittaa hänkin yleensä paikalle painehuuhteluauton.

Näin siksi, että painehuuhtelufirmalla on tavallisesti kovemmat paineet ja suuremmat imut, jolloin tukos saadaan yleensä aina auki. Putkimies taas on paikallaan silloin kun putkisto on rikki ja se pitää korjata. Molempia siis tarvitaan! 😊


Painehuuhtelu on kokonaisvaltainen huoltotoimenpide

Kunnollinen painehuuhtelu ennaltaehkäisee myös uusien tukosten syntymistä, sillä painehuuhtelussa ei keskitytä rassaamaan vain yhtä tukkeumakohtaa, vaan pestään ja huuhdellaan koko putkisto.

Säännöllinen painehuuhtelu onkin erinomainen tapa pitää putkistosta huolta, sillä ajan saatossa ne väistämättä liikaantuvat ja tukosvaaran syntyminen on puhdistamattomana vain ajan kysymys. Säännöllisellä huuhtelulla putkisto pysyy puhtaana eikä lika pääse pakkautumaan tukkeumaksi asti.

Kuvauksella puolueetonta tietoa putkiston kunnosta

Putkiston pesun yhteydessä putket on hyvä kuvauttaa silloin tällöin. Monet yritykset tarjoavat kuvauspalvelua korjausurakoiden toivossa jopa ilmaiseksi ja likaisiakin putkistoja kuvataan.

Meillä Suomen Paineautot Oy:llä putkistot yleensä pestään ennen kuvaamista, jolloin voidaan arvioida niiden todellista kuntoa likaisuuden sijasta. Kovin likaisen putkiston arvioiminen ei välttämättä ole tarkoituksenmukaistakaan, sillä lian alle voi jäädä vaurioita piiloon.

Myös kamerakalustoissa on eroja, eikä kaikilla kameroilla saa yhtä tarkkaa ja monipuolista kuvaa kuin esimerkiksi meillä. Saamme kattavasti kuvattua niin vaaka kuin pystylinjat ja videokuvan ohella tuotetaan asiakkaalle tarvittaessa myös kartta putkiston kulusta.

Lopputuloksena on siis selkeä ja varmasti puolueeton raportti putkiston kunnosta, minkä lisäksi asiakas saa kuvatun videon myös itselleen muistikortilla.

Putkifirmaa tarvitaan, jos korjaustarvetta ilmenee

Kuten sanottua, putkimies on paikallaan silloin kun putkisto on rikki tai joku osa siitä pitää vaihtaa. Meiltäkin saa tarvittaessa putkimiehen yhteystiedot, mutta nuo korjaushommat jätämme kernaasti putkimiehille.

Itse keskitymme mieluiten siihen, minkä osaamme parhaiten, eli viemärien avaamiseen, puhdistukseen ja kuvaamiseen. Myös putkiremonttien jälkeen tehtävät lopputarkastukset ja kuvaukset tilataan varsin usein meiltä.

Verkkosivuiltamme löydät lisätietoa

Lisää tietoa Suomen Paineautojen palveluista löydät verkkosivustoltamme »

0 kommenttia

Tilaa artikkelit sähköpostiin

* indicates required