Miksi rasva- ja öljyerotinkaivojen tyhjentäminen on tärkeää?

tammikuuta 20, 2019

Rasvaerotinkaivojen ja öljyerotinkaivojen tarkoituksena on estää rasvaa ja öljyä tukkimasta kunnan viemäriverkkoa.


Öljy ja rasva jäävät helposti kiinni putkiston seiniin. Seinissä se kerää itseensä myös likaa ja kasvaa pikkuhiljaa yhä suuremmaksi kerrostumaksi. Lopulta se voi aiheuttaa erittäin pahoja tukoksia laajoillekin alueille.

Ongelman syntymekanismi on jokseenkin sama kuin kolesterolin aiheuttamassa sepelvaltimotaudissa ihmisellä.

Jos kunnan viemäriverkkoon pääsee säännöllisesti öljyä tai rasvaa, se voi vahinkoja aiheuttaessaan tuottaa yrittäjälle melkoisen laskun. Etenkin öljy väärässä paikassa myös havaitaan helposti ja pahimmassa tapauksessa kyseessä voi olla myös ympäristörikos.

Yrittäjä itse on yleensä vastuussa siitä, että erotinkaivot tyhjennetään ja huolletaan asianmukaisesti ja tarpeeksi usein.

Mikä on erotinkaivojen oikea tyhjennysväli?

Öljy- ja rasvaerotinkaivojen tyhjennysväli riippuu niiden koosta ja käyttöasteesta.

Suositun ruokaravintolan tai kiireisen autokorjaamon erotinkaivo saattaa vaatia tyhjennystä ja huoltoa jopa kuukauden välein.

Vastaavasti vähemmällä käytöllä oleva (tai normaalia suurempi) erotinkaivo voidaan tyhjentää vaikkapa vain pari kertaa vuodessa.

Rasvaerotinkaivoja on kaikissa sellaisissa ympäristöissä, joissa tehdään itse ruokaa. Ravintoloiden lisäksi niitä on siis esimerkiksi kauppakeskuksissa, kouluissa jne.

Öljyerotinkaivoja on esimerkiksi korjaamoilla ja parkkihalleissa. Toimintaperiaate öljyerotinkaivoissa ja rasvaerotiinkaivoissa on samanlainen ja kumpiakin on olemassa monia eri kokoja. Oikea tyhjennysväli on sitä tiheämpi, mitä pienempi kaivo ja suurempi käyttöaste.

Erotinkaivojen anturit tarkastetaan ja putsataan samalla kun “erkkari” tyhjennetään

Rasva- ja öljyerotinkaivojen tyhjennyksen yhteydessä tarkistetaan samalla myös niissä olevien padotusanturien ja rasvatila-anturien toiminta. Anturit puhdistetaan ja niiden toimivuus testataan.

Anturien toimivuus on tärkeää, sillä erotinkaivojen toiminta perustuu siihen, että öljy ja rasva jäävät kaivossa olevan veden pinnalle, jolloin puhdas vesi pääsee kulkemaan sen alta viemäriverkkoon.

Anturit seuraavat rasvan osuutta kaivossa ja toimiva järjestelmä hälyttää kun on erotinkaivo on tyhjennyksen tarpeessa.

Hyvin hoidetun erotuskaivon tyhjennys on nopeaa

Rasvan- ja öljynerotuskaivojen tyhjennys käy yleensä melko nopeasti. Aikaa menee tyypillisesti n. 2,5 - 3,5 tuntia. Poikkeuksena kaivot, joiden huolto on laiminlyöty.

Jos kaivon viimeisestä huollosta on todella pitkä aika, voi hommaan vierähtää useampikin tunti. Tällöin rasva on voinut päästä kovettumaan kaivon pinnalle, jolloin sitä joudutaan hakkaamaan ja sulattelemaan vedellä.

Suosittelemmekin kaikille asiakkaillemme säännöllistä puhdistusrytmiä, koska silloin kaikki toimii niin kuin pitääkin ja hommat hoituvat joutuisasti.

Me tyhjennämme erotinkaivosi

Paineautomme palvelevat asiakkaitamme 24/7. Mikäli erotinkaivosi kaipaavat tyhjennystä tai niiden huollosta on jo pitkä aika, ota yhteyttä meihin: Suomen Paineautot Oy »

Suomen Paineautot tyhjentää erotinkaivosi!

0 kommenttia

Tilaa artikkelit sähköpostiin

* indicates required