Sadevesikaivojen tyhjennys kannattaa tehdä joka kevät

helmikuuta 27, 2019

Kun lumet ja jäät sulavat talven jäljiltä, hiekoitushiekka valuu sulamisvesien mukana sadevesikaivoihin. Kaivot kannattaa tyhjentää keväällä tai viimeistään kesällä, jotta vältytään syksyn tulvimiselta.


Kun kevät tulee ja sulattaa jäät ja lumet kaduilta, pihoilta ja parkkipaikoilta, kannattaa valmistautua sadevesikaivojen tyhjennykseen. Talven aikana levitetty hiekoitushiekka valuu sulamisvesien mukana sadevesikaivoihin ja kerääntyy kaivojen pohjalle. Runsassateinen syksy saa kaivot tulvimaan, kun kaivot ovat täynnä jätettä eivätkä vedä – tämä on jokavuotinen ongelma, jolta voitaisiin välttyä!

Kannattaa siis ottaa sadevesikaivojen tyhjennys joka kevään tai kesän ohjelmaan. Kun kaivot tyhjennetään rutiiniluontoisesti joka vuosi, sadevesien purkulinjat pysyvät puhtaina ja toimivina, tyhjennys sujuu mutkattomasti ja tulvimisen aiheuttamilta ongelmilta vältytään. Säännölliset tyhjennykset säästävät siten myös rahaa.

Sadevesikaivojen tyhjennys on ajankohtaista keväällä

Sadevesikaivojen tyhjennys on ajankohtaista heti lumien sulamisen jälkeen eli keväällä tai viimeistään kesällä. Pääasia on, että toimet ehditään tehdä ennen syksyn sateita.

Yleensä sadevesikaivojen tyhjennyksestä tai tyhjennyksen tilaamisesta vastaavat isännöitsijät, taloyhtiöt tai kiinteistöhuollot, mutta myös yksityishenkilöt voivat tilata tyhjennyksen. On suositeltavaa, että sulanut piha- tai parkkialue on huolellisesti haravoitu ja lakaistu ennen tyhjennystä, jotta kaivo ei täyty heti uudestaan. Sadevesikaivojen tyhjennystä ei suositella tehtäväksi omatoimisesti, sillä yleensä siihen ei ole riittävää välineistöä tai osaamista.

Kaivoista tyhjennetty jäte kuuluu hävittää oikeaoppisesti. Sadevesihiekat täytyy kuljettaa maankaatopaikkaan tai jätekeskukseen, jolle on myönnetty lupa vastaanottaa kyseistä jätettä.

Me tyhjennämme sadevesikaivosi!

Joka vuosi hiekoitushiekkaa valuu kevään sulamisvesien mukana sadevesikaivoihin, ja jos niitä ei tyhjennetä ennen syksyn sateita, tulee ongelmia. Kannattaa siis ottaa sadevesikaivojen tyhjennys jokavuotiseksi rutiinitoimenpiteeksi ja välttyä kaivojen tulvimiselta.

Me teemme tyhjennyksen lähes 20 vuoden kokemuksella ja vakaalla ammattitaidolla koko Uudenmaan alueella. Pystymme suorittamaan tyhjennyksen joustavasti yleensä viikon sisällä tilauksesta, mutta usein jopa alle kolmessa päivässä. Lisäksi olemme edullisempi toimija, kuin monet isommat alan yritykset.


Ota yhteyttä: Suomen Paineautot Oy »


Suomen Paineautot tyhjentää erotinkaivosi!

0 kommenttia

Tilaa artikkelit sähköpostiin

* indicates required